Turnkring Oostakker scoort in Japan

De tumblers van Turnkring Oostakker keren met een grote glimlacht terug uit Tokio. Ze mogen terecht trots zijn op hun historische prestaties.

Laura pakt brons!

Laura Vandevoorde had 6 december 2019 al meer dan een jaar met stip aangeduid in haar agenda. Die dag wou ze meedingen naar een medaille op het Jeugd WK. Na twee finales op rij en een knappe vierde plek vorig jaar wou ze dit jaar nog een trapje hoger eindigen.
Dit jaar stond alles in teken van dit moment en dat greep ze. En hoe!
In de voorronde maakte ze een klein foutje, het was nagelbijten tot het einde van de wedstrijd, maar ze kon als achtste nog net aansluiten in de finale.
Daar klom ze van een achtste plek richting een bronzen medaille.
Wat een prestatie Laura. Al je harde werk werd op dit tornooi mooi bekroond.
Haar volgende doel? Haar EK selectie bevestigen en daar met het Belgische team een mooie prestatie neerzetten. Het is namelijk jaren geleden dat er een damesploeg gestuurd werd.

Sam haalt World Games ticket binnen!

Een week eerder zette Sam D’Hoop de trend in de Olympische gymhal in Tokio door op zijn eerste WK een World Games ticket te bemachtigen. Nooit eerder deed een Belgische jongen hem dit voor. Met een knappe veertiende plek veroverde hij de zevende plaats in het landenklassement en een rechtstreeks ticket richting de Wereldspelen (juli ’21) in Alabama. Deze eer komt wereldwijd slechts 10 mannen toe. In tussentijd probeert hij ook nog te pieken op het EK in het voorjaar van volgende jaar waar hij een plekje in de finale probeert te bemachtigen.
Maar eerst een portie fun; dankzij zijn goede prestaties mag hij dit weekend zijn kunstjes tonen op het GymGala in de Lotto Arena.

Goed bezig die Oostakkerse tumblers!


Turnkring Oostakker scoort in Japan
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x