Turnkring Oostakker gaat vreemd.

Afgelopen weekend namen Lupé en Dino voor het eerst deel aan een wedstrijd voor hun Franse club AGMA.
Samen met Belgisch kampioen Hugues Van Holderbeke en hun trainsters Annelies en Tine reisden ze af naar Sevran bij Parijs om aan te treden in het Franse Kampioenschap per team.

Het systeem: Ieder team bestaat uit 4 leden, de beste drie scores tellen. Je turnt dus niet voor een eigen klassement maar probeert bij iedere sprong je steentje bij te dragen voor je team.

Ieder Frans team mag zich versterken met enkele buitenlanders. Dino en Lupé sprongen dus niet enkel tegen het kruin van de Franse tumblers maar ook tegen enkele Algerijnen en Britten. Ook voormalig wereldkampioen Kristof Willerton was van de partij! (zie foto)

Al snel bleek dat gymnastiek in Frankrijk een nationale sport is. Zo'n wedstrijd hadden wij ook nog niet gezien. Alles was tot in de puntjes in orde. Ook door onze Franse club werden we serieus in de watten gelegd.

Op vrijdag gingen ze na een lichte training van start met de voorrondes, Dino en Lupé sprongen goed ondankse de serieuze autorit die ze in de benen hadden. Meer nog, Dino zette een "PERSONAL BEST" neer en haalde als jonkie van zijn team de hoogste score. Hij werd gekroond tot teamkapitein. Beide teams werden beloond met een mooie finaleplaats.

Op zaterdag sprongen onze gymnasten de finale. Knap werk, de Belgen toonden zich langs hun mooiste kant. Lupé sprong een mooie reeks met dubbel hoek en helemaal onverwacht werden ze knap derde. BRONS! Fantastisch!

Dino stak nog een tandje bij, verbeterde zijn persoonlijke record opnieuw. Met een topreeks en een bloklanding werd hij beloond met een afwerking tussen de 9.3 en 9.6 Ongezien!

Ook Hugues sprong zijn beste reeks ooit. Helaas mislukte de reeks van hun Franse teammakker en moesten ze zich tevreden stellen met een vierde plaats.

Maar alsnog, een fantastische ervaring en vooral een mooie prestatie van onze Gentse tumblers!

Benieuwd naar de foto's? Die kan je hier bekijken.

En nu,... op naar Denemarken!

 

Turnkring Oostakker gaat vreemd.
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x