Tumblers Laura Vandevoorde en SamD'Hoop breken vier Belgische records.

Eind vorig jaar zetten zowel Sam D’Hoop als Laura Vandevoorde, twee gymnasten van Turnkring Oostakker, prachtige prestaties neer in Japan. Met een knappe 14 plaats op het Wereldkampioenschap voor Sam en een bronzen medaille voor Laura op het jeugd WK bewezen ze dat ze bij de wereldtop aanleunen.

Ze trokken hun bloedvorm door op de Belgische wedstrijden en wisten zo begin maart enkele Belgische records, van ettelijke jaren oud, op hun naam te schrijven.

De grootste verrassing kwam van Laura VandeVoorde. Zij wist het Belgisch record voor de moeilijkste schroefreeks, dat al jaren op naam van Tachina Peeters staat, met één tiende scherper te stellen.

Laura: “Dat ik een Belgisch record brak was echt een verrassing. Ik trainde die reeks om mijn EK selectie veilig te stellen en dat lukte. Dat dit ook resulteerde in een Belgisch record wist ik helemaal niet, maar het is wel leuk natuurlijk. Tachina is de beste Belgische tumblerster ooit en al jaren een voorbeeld voor mij. Zij heeft al een lange tijd alle records op haar naam staan. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat dit binnen mijn mogelijkheden lag. We ontdekten het dan ook pas achteraf bij toeval.

Trainster Tine Van Bossuyt en Laura

Ook Sam D’Hoop bewees dat ze in eigen land niet naast hem kunnen kijken.
Na het behalen van een World Games ticket voor België op het afgelopen WK, bleef hij keihard verder trainen.
Zijn doel: meer moeilijkheid tonen in zijn oefeningen.
Hij koos er voor om op de provinciale wedstrijden wat nieuwe elementen uit te proberen. Zo deed hij voor het eerst een drievoudige salto en een miller (een dubbele gestrekte salto met 3 schroeven).
Beide reeksen werden ineens ook met de nodige afwerking uitgevoerd en dat werd beloond met maarliefst drie Belgische records (moeilijkste schroefreeks, beste uitvoering schroefreeks en beste kwalificatie score).
Je vindt alle records terug via deze link.

Sam: “Op het afgelopen WK wist ik een Belgische ticket voor de World Games te bemachtigen. Daar mogen maar 10 mannen uit 10 verschillende landen heen. Het is dan ook voor het eerst dat een Belgische jongen zich hiervoor kan selecteren. Mijn doel is om daar een finale te halen en zo bij de top 8 van de wereld te horen. Daarvoor mis ik nog wat moeilijkheid in mijn reeksen.
Werk aan de winkel, maar wel heel leuk. Ik hou er van om telkens opnieuw mijn grenzen te verleggen. Dat dit resulteert in Belgische records is helemaal top. “

Alle Belgische wedstrijden zijn helaas, maar begrijpelijk, allemaal afgelast. Spijtig want de Oostakkerse gymnasten stonden te popelen om na hun internationale topprestaties  ook in eigen land te tonen wat ze kunnen.
Trainster Tine Van Bossuyt: "Ze laten hun hoofd niet hangen, werkten tijdens de lockdown hun krachtprogramma’s thuis af en staan opnieuw erg gemotiveerd op de tumblingbaan. Hun volgende grote doel? Het Europees kampioenschap in Rusland begin mei waar beide atleten reeds voor geselecteerd zijn."
In tussentijd hopen we nog een World Cup mee te pikken en staan er enkele wedstrijden in België gepland.


Succes Laura en Sam!


Wil jij ook graag turnen? Dat kan! Vanaf september gaan de deuren van Sporthal Wolfput weer wagenwijd open. In onze club is een plaatsje voor gymnasten op ieder niveau dus aarzel niet om eens gratis te komen proberen!

Alle info vind je op https://www.tkoostakker.be


Tumblers Laura Vandevoorde en SamD'Hoop  breken vier Belgische records.
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x