Oostakkerse tumbling gymnasten naar World Cup

Tijdens het Belgische Kampioenschap haalden maarliefst drie gymnasten van Turnkring Oostakker hun selectie voor de World Cup in het Portugese Loulé. Drie gymnasten uit 1 turnclub: een unicum.

Zara Lucas, Laura Vandevoorde, Sam D'Hoop en hun trainster Tine Van Bossuyt vertrekken komende dinsdag. Duimen omhoog!

Het wordt voor deze drie gymnasten hun eerste competitie bij de senioren op dit niveau.


Laura haalde vorig jaar de finale van de World Age Group Games in Bulgarije waar ze heel knap 7de werd. Tijd voor de volgende stap nu, al ligt haar focus voor dit seizoen eerder in november wanneer ze terug strijd voor een finaleplek op de WAGC in het Russische Sint-Petersburg.


Sam, die tijdens de BK finale nog het 9 jaar oude Belgisch record brak, is de jongste van het hele deelnemersveld. Niks te verliezen dus. Hij springt twee gloednieuwe wedstrijdreeksen met een pak meer moeilijkheid. Deze tot een goed einde brengen is een mooi doel op zich.

Zara, medaillewinnaar op het BK is heel realistisch: "Turnen tussen de wereldtoppers, ik dacht dat het een droom zou blijven. Volgende week is het zover! Ik vind het ongelooflijk spannend. De kans dat we meestrijden voor een plekje in de finale is klein. Heel wat van die meisjes zijn namelijk full-time met hun sport bezig en springen dus veel moeilijkere reeksen. Maar ik vind het fantastisch dat we die kans krijgen. Als ik mijn twee reeksen mooi spring keer ik heel tevreden terug naar huis."

"Ik ben erg trots op onze gymnasten, nu al" zegt trainster Tine. "Ze zijn heel gemotiveerd en rijden zowat half Vlaanderen rond om te kunnen trainen. Keer op keer staan ze vol energie in de zaal. We zijn dan ook blij dat de stad in onze club investeert en dat we vanaf volgend jaar ook in Sporthal Wolfput op hoog niveau zullen kunnen trainen in een vaste gymzaal met valputten".

Samen met Tachina Peeters en Silke Vermeulen treed er voor het eerst sinds heel lang een volledige meisjesploeg aan. Succes dames!
Bij de jongens vervoegt naast Sam ook Noah Houbrechts het Belgische team.


De wedstrijd zelf staat gepland op vrijdag 5 oktober vanaf 17u, je kan alles volgen via een livestream. Hou zeker onze Facebookpagina in de gaten voor recente updates alsook de Facebookpagina van GymFed.

Oostakkerse tumbling gymnasten naar World Cup
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x