Onze trampolinegymnasten sprokkelen medailles op het BK!

Tijdens het pinksterweekend trokken de trampoline gymnasten richting Essen voor het Belgisch Kampioenschap.  
Op zondag sprongen Lieke Wouters, Yara Pattyn, Lena De Baets, Jinte De Graef en Marte Moerman de pannen van het dak op de grote trampoline. De dames sprongen stuk voor stuk mooie oefeningen, maar helaas bleven de medailles uit. 

 Een warmteonweer die avond zorgde voor wat afkoeling, maar op maandag steeg de temperatuur weer in de Hemelrijkhallen.  
Miel Lippens, de enige jongen in het gezelschap, was de eerste die op maandag de dubbele minitrampoline mocht trotseren. Ook hij liet zien wat hij in huis had, en behaalde een mooie 9e plaats na een zo goed als foutloos parcours.
Yara Pattyn deed nog iets beter door in het A-niveau bij de 15-17 jarigen op de vijfde plaats te eindigen.  
Ellis de Baets kaapte de bronzen medaille weg bij de 13-14-jarigen. Bovendien plaatste ze zich definitief voor de WAGC in Rusland.  

 De jongste gymnaste in het A-niveau tenslotte, Lieke Wouters, kroonde zich Belgisch kampioen op de dubbele minitrampoline. Ze kon het bijna niet geloven, en hoewel ze nog een beetje te jong is om naar de WAGC te gaan, komt de droom met deze medaille toch een stapje dichterbij.  

 Het Belgisch kampioenschap was een schitterende afsluiter van het seizoen, en trainers en gymnasten verdienen eigenlijk allemaal goud !  

 Ook Sara MartelĂ© en Ilja De Munter die de selectie voor het Belgisch kampioenschap net niet haalden, sprongen schitterende reeksen op de provinciale wedstrijden.  Kaat Indevuyst was net iets te jong om dit jaar al deel te nemen, maar zij wordt klaargestoomd voor het echte werk volgend jaar. Ook Lore MartelĂ© mag nog even oefenen in het I-niveau. Bo De Vylder moest tot haar grootste spijt eveneens vanaf de zijlijn supporteren wegens een blessure.

De springbenen mogen de komende weken een beetje uitrusten, om binnenkort weer fris aan het nieuwe seizoen te kunnen beginnen

Onze trampolinegymnasten sprokkelen medailles op het BK!
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x