Historische vierde plek voor Sam D’Hoop op World Cup Tumbling.

Nooit eerder presteerde een Belgische tumblinggymnast  bij de manen beter dan wat dit jonge talent liet zien!

“We trokken naar deze World Cup om ons te selecteren voor het komende WK in Tokio, meer niet.”: zegt Sam (Turnkring Oostakker).
Hij wist heel goed wat hem te doen stond: zijn twee reeksen mooi uitspringen. Dat was het enige wat telde. Dan was de selectie binnen. Sam zette deze zomer alles op alles en trainde de hele vakantie door om op deze wereldbekerwedstrijd te tonen dat hij een plekje op dat WK verdient.

“Dat deze reeksen ineens ook zouden resulteren in een finaleplek was onverhoopt. We zagen dit dus als een bonus en hadden niks te verliezen.” duidt trainster Tine Van Bossuyt.
“We kozen er voor om een nieuwe reeks te springen die hij nooit eerder op wedstrijd toonde, en met succes!”
Sam wist het hoofd koel te houden en werd knap vierde. Nooit eerder deed een Belgische gymnast beter dan dit. Hij toont niet alleen dat hij het waard is om mee te doen aan dat WK, maar ook dat hij meer mag ambiëren. Hij wil in Tokio een ticket voor de World Games proberen binnen halen voor ons land, dat zou een unicum zijn.

Sam toonde in Spanje, als één van de jongste deelnemers, dat hij aanleunt bij de wereldtop. Hij heeft een heel mooie uitvoering, maar mist nog wat moeilijkheid. Als hij echt mee wil kunnen met de grote jongens dan moet er nog een drievoudige salto achter zijn reeks komen. Dat is volgens zijn trainster toekomstmuziek maar zeker niet onmogelijk.
“We trainen al op die moeilijke delen, maar willen die enkel tonen op wedstrijd als ze heel stabiel zijn. Een reeks inzetten en enkel kunnen hopen dat het goed gaat is niet aan ons besteed. Alles op zijn tijd.”

Ook in de meisjescompetitie werd geschiedenis geschreven. Tachina Peeters (Creativa Schelle), al jaren een vaste waarde in de tumblingwereld, kaapte het goud weg. Ook zij reist eind november af naar Tokio.
Laura Vandevoorde (Turnkring Oostakker) werd knap veertiende en haalt hierdoor voor het eerst haar EK norm!

Trainster Tine Van Bossuyt met haar poulains Sam D'Hoop en Laura Van de Voorde (Foto's Aaron Kusdemir)


Historische vierde plek voor Sam D’Hoop op World Cup Tumbling.
menu

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x